Revija za zdravo
in aktivno življenje

Varovanje osebnih podatkov

Vaša zasebnost

Ko obiščete spletno stran www.maxximum.si in njene podstrani (www.maxximum-portal.com/forum, www.postanifit, www.maxxfitnessmag.si), ki jo upravlja podjetje Maksimum, d.o.o., Parmova 51, 1000 Ljubljana, Slovenija (vpis v AJPES-u) – v nadaljevanju upravljavecnam zaupate del svojih osebnih podatkov, ki smo jih dolžni varovati.

Če po strani samo brskate, je obseg osebnih podatkov, ki jih dobimo od vas, omejen na anonimno identiteto vaše naprave (računalnika, telefona itn.) in se beleži z določenimi piškotki.

Ko pa se odločite izpolniti kak obrazec, prijavo ali če se odločite za nakup v naši spletni trgovini, nam pošljete tudi svoje ime, priimek, e-naslov in včasih tudi druge osebne podatke. Podrobneje o vsem tem v nadaljevanju.

Varnost vaših osebnih podatkov, ki nam jih zaupate, je za nas izjemno pomembna, saj si želimo vašega zaupanja! Vse zbirke osebnih podatkov zbiramo, beležimo, urejamo, shranjujemo ali izbrisujemo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/2007) in v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (v nadaljevanju GDPR).

V tem dokumentu pojasnjujemo:

 • kakšne podatke zbiramo, kako jih vodimo in ali jih s kom delimo,
 • katere pravice vam pripadajo pri upravljanju, popravkih in izbrisu osebnih podatkov, ki ste jih zaupali nam,
 • o tem, kako zagotavljamo varnost zbirk osebnih podatkov,
 • poleg tega pa dokument vsebuje tudi navodila o tem, kako lahko uveljavljate svoje pravice.

Varnost osebnih podatkov

Kakšne so vaše pravice?

Vaše pravice glede osebnih podatkov, ki ste jih posredovali, so zapisane v tretjem poglavju GDPR in obsegajo:

 • pravica do preglednosti: vsakič, ko nam zaupate podatke, vam natančno in v jasnem jeziku pojasnimo, zakaj potrebujemo podatke, kako jih bomo obravnavali ipd. V praksi to pomeni, da pred potrditvijo pošiljanja svojih podatkov, o tem, kaj se bo z njimi zgodilo, dobite natančne informacije;
 • pravica dostopa do osebnih podatkov oziroma vpogled v podatke, ki jih imamo o vas, kakor tudi pridobitev informacije, ali imamo vaše osebne podatke. Vaša pravica je vedeti, zakaj jih imamo, kaj počnemo z njimi, ali smo jih komurkoli posredovali, obdobje hrambe vaših podatkov;
 • pravica do popravka in pravica do pozabe (izbrisa): zahtevate lahko spremembe oziroma popravek netočnosti pri vaših osebnih podatkih, ki jih imamo; lahko pa tudi zahtevate izbris osebnih podatkov, ki jih imamo o vas;
 • pravica do omejitve obdelave. Obdelava lahko pomeni zbiranje, beleženje, urejanje, strukturiranje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, priklic, vpogled, uporabo, razkritje s posredovanjem, razširjanje ali drugačno omogočanje dostopa, prilagajanje ali kombiniranje, omejevanje, izbris ali uničenje. Uporabniki imate pravico omejiti eno ali več naštetih dejanj, pri čemer ni nujno, da zahtevate tudi izbris podatkov;
 • pravica do prenosljivosti podatkov: vse podatke, ki ste nam jih posredovali in jih hranimo o vas, smo vam dolžni na vašo zahtevo posredovati v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki in vi imate pravico te podatke posredovati drugemu upravljavcu;
 • pravica do ugovora: uporabniki lahko zahtevate, da vaših podatkov ne vključujemo v kakršnekoli obdelave in statistične analize, pri čemer običajno ne gre za prepoznavne osebne podatke. Kljub temu imate pravico ugovora do uporabe teh podatkov;
 • pravica do odločanja o avtomatiziranem sprejemanju posameznih odločitev, vključno z oblikovanjem profilov.

Profili zajemanja podatkov na www.maxximum.si

Kakšne podatke zbiramo, kako jih uporabljamo in s kom jih delimo

Dostop do podatkov, ki smo jih zbrali na spletni strani www.maxximum.si, je omogočen izključno upravljavcu. Nobenih osebnih podatkov, ki ste nam jih prostovoljno zaupali po elektronski ali drugi poti, ne delimo z nikomer, jih ne posojamo ali prodajamo.

Uporabljamo jih izključno za komunikacijo z vami oziroma za to, da izpolnimo razlog, zaradi katerega smo jih potrebovali (redno obveščanje o novostih, akcijah ipd.; obdelava za nagradne igre in akcije; pošiljanje kupljenih artiklov). Podatke posredujemo tretjim osebam le, ko je to nujno za uresničitev vašega naročila (recimo pošiljanje kupljenih artiklov).

Razen če izrecno ne dovolite, vam lahko občasno pošljemo sporočilo o akcijah, novih izdelkih ali o spremembi politike zasebnosti.

Podrobno predstavljamo profile zajemanja podatkov.

Profil 1. Prejemanje e-novic

Katere podatke posredujete za prejemanje e-novic?

Za prejemanje e-novic nam posredujete ime in priimek (oboje opcijsko) ter e-naslov (obvezno).

Zakaj potrebujemo te podatke?

E-naslov potrebujemo, saj vam drugače ne moremo poslati e-novic, ime in priimek, če nam ga zaupate, uporabljamo za personalizacijo e-novic tako, da vas nagovorimo po imenu.

Koliko časa hranimo te podatke?

Te podatke hranimo, dokler se od e-novic ne odjavite (na koncu vsakega izvoda e-novic je povezava na odjavo). Po odjavi se podatki ne uporabljajo več, ostanejo pa v bazi.

Ali te podatke delimo s kom in kdo ima vpogled vanje?

Podatkov ne delimo in ne dovolimo vpogleda nikomur, ki ni v delovnem razmerju z upravljavcem.

Kako obdelujemo in uporabljamo te podatke?

Za sprejemanje vaših podatkov uporabljamo obrazec emailoctopus.com, za pošiljanje e-novic pa aplikacijo emailoctopus.com, kjer so vaši podatki shranjeni. Uporabljamo jih za pošiljanje e-novic in jih drugače ne obdelujemo. Ko e-sporočila na vaš naslov ne moremo dostaviti (če je vaš e-nabiralnik poln, če e-nabiralnik ne obstaja več ali če ste nam posredovali napačen e-naslov), vas izbrišemo iz baze.

Profil 2. Prijava na forum

Katere podatke posredujete za prijavo na forum?

Za registracijo na forum nam posredujete e-naslov (obvezno).

Zakaj potrebujemo te podatke?

E-naslov potrebujemo, da vam lahko pošljemo potrditveno sporočilo za aktivacijo vašega računa.

Koliko časa hranimo te podatke?

Te podatke hranimo, dokler nam ne sporočite, naj vas odstranimo iz foruma. Po odjavi se podatki ne uporabljajo več, izbrišejo se tudi iz baze.

Ali te podatke delimo s kom in kdo ima vpogled vanje?

Podatkov ne delimo in ne dovolimo vpogleda nikomur, ki ni v delovnem razmerju z upravljavcem.

Kako obdelujemo in uporabljamo te podatke?

Za prijavo uporabljamo phpBB obliko foruma. Vaši podatki se shranjujejo direktno v naši bazi na strežniku. Podatki se uporabljajo samo za aktivacijo vašega računa in jih drugače ne obdelujemo.

Profil 3. Prijava na dogodke, ki jih organiziramo

Katere podatke posredujete za prijavo na dogodke?

Za prijavo na dogodke, ki jih organiziramo, nam posredujete večje število osebnih podatkov (ime, priimek, e-naslov, telefonska številka, spol, starost, povprečna dolžina spanca, telesna višina, telesna masa, prehransko-vadbeni cilji, kadilske navade, navade pitja alkohola, prehranske navade in preference, navade glede pitja, navade glede jemanja prehranskih dopolnil, športne navade in ocena energijske porabe).

Zakaj potrebujemo te podatke?

E-naslov potrebujemo za nadaljnjo komunikacijo, vse ostale podatke pa za organizacijo dogodka oziroma obveščanje v primeru osvojene nagrade.

Koliko časa hranimo te podatke?

Te podatke hranimo do konca dogodka. Po dogodku jih izbrišemo.

Ali te podatke delimo s kom in kdo ima vpogled vanje?

Podatkov ne delimo in ne dovolimo vpogleda nikomur, ki ni v delovnem razmerju z upravljavcem, to vključuje osebo, ki preverja vašo identiteto pri vstopu na dogodek.

Kako obdelujemo in uporabljamo te podatke?

Za sprejemanje vaših podatkov uporabljamo komunikacijo preko e-mail naslovov. Podatkov ne shranjujemo in ne obdelujemo na druge načine.

Dodatno o vaši zasebnosti

Združeni vprašalniki

Na spletni strani www.maxximum.si pri različnih vprašalnikih, s katerimi nam posredujete svoje podatke, uporabljamo združevanje s prijavo na e-novice. Konkretno to pomeni, da vam pri vprašalniku, ki na primer omogoča prenos brezplačne e-knjige, ponudimo hkrati tudi vpis na seznam prejemnikov e-novic. Podatki, ki se nanašajo na vprašalnik sam, so shranjeni posebej, prijava na e-novice pa posebej in medsebojno niso povezani. Prijava na e-novice ni pogoj za nadaljevanje procesa, ki ste ga zahtevali. Na primer: če želite, da vam pošljemo e-knjigo, vam jo bomo poslali, tudi če se ne prijavite na e-novice.

Statistike o spletni strani

Statistične podatke o obiskovalcih spletne strani lahko občasno delimo s partnerji ali oglaševalci. Take informacije ne vsebujejo nobenih takih podatkov, ki bi osebno identificirali kogarkoli, ki je na kakršenkoli način komuniciral z našo spletno stranjo.

Povezave na druge spletne strani

Spletna stran www.maxximum.si lahko občasno objavi tudi povezavo na neko drugo spletno stran. Če obiščete drugo spletno stran, tam velja njihova politika zasebnosti. Priporočamo, da na vsaki strani, na katero pridete, preverite, kako zagotavljajo pravice glede varstva vaših osebnih podatkov.

Ankete in nagradne igre

Na spletni strani www.maxximum.si občasno organiziramo nagradne igre. Sodelovanje pri nagradni igri ni nujno, pač pa vaša prostovoljna odločitev. Pri nagradnih igrah zahtevamo določene osebne podatke (na primer ime in naslov). Te uporabljamo za obveščanje zmagovalcev in pošiljanje morebitnih nagrad.

Pri anketah običajno ne zahtevamo posebnih podatkov: namenjene so anonimni raziskavi o zadovoljstvu in o morebitnih izboljšavah naših storitev in spletne strani same.

Varnost prenosa in hranjenja podatkov

Spletna stran www.maxximum.si ima vgrajen varnostni certifikat SSL, ki ga je izdala organizacija Let's Encrypt. Ta certifikat zakodira sporočila med spletno stranjo in uporabniki in s tem zagotavlja varno komunikacijo na medmrežju. Da je certifikat nameščen, lahko preverite sami. Poglejte na vrstico s spletnim naslovom: levo od naslova www.maxximum.si je prikazan znak zelene ključavnice, pri nekaterih brskalnikih piše tudi »secure«. Poleg tega vidite, da se naslov spletne strani začne https://. Črka »s« pomeni varno povezavo.

Tudi potem, ko ste nam prek spleta varno poslali svoje podatke, z njimi ravnamo skrbno. Dostop do njih imajo samo pooblaščeni sodelavci podjetja Maksimum, d.o.o. in samo za opravila, ki so nujno potrebna pri njihovem delu (izdajanje računov, pripravljanje pošiljk, služba za pomoč uporabnikom). Strežniki, na katerih so shranjeni vaši osebni podatki, so na varnem in zaščiteni.

Piškotki

Na spletni strani www.maxximum.si za optimalno delovanje uporabljamo piškotke. To so majhne datoteke, ki jih vaš brskalnik namesti na vaš računalnik, s tem pa izboljša vašo izkušnjo. Na primer: piškotek lahko omogoči, da se vam ni treba vsakič znova prijavljati na neko spletno stran (če ste tako želeli). Piškotki omogočajo tudi spremljanje obiskanosti strani zato, da jih lahko uredimo tako, da bodo bolje služile svojemu namenu. Uporaba piškotkov nikoli ne pomeni, da upravljavcu kakorkoli posredujete svoje osebne podatke oziroma podatke, po katerih bi lahko prepoznali, kdo ste.

Piškotki potrebni za delovanje strani:

Piškotek in trajanje Zakaj se namesti?
__cfduid (1 leto) Spletna storitev Cloudflare, ki ščiti strežnik spletne strani pred vdori in napadi, s pomočjo tega piškotka ločuje zaupanja vredne uporabnike od robotov ter drugih morebitnih zloranernih sistemov. Piškotek ne identificira uporabnika in ne hrani nobenih podatkov, ki bi omogočale identifikacijo posameznika.
PHPSESSID (do konca vašega obiska strani) Za vzpostavitev uporabniške seje in delovanja piškotkov.
test_cookie (do konca vašega obiska strani) Piškotek za storitev Google Analytics, ki prepoznava ali dovolite uporabo piškotkov v vašem brskalniku.
maxxsi (do konca vašega obiska strani) Sistemski piškot, kateri je prisoten le za čas obiska strani.
phpbb3_# (7 dni) Piškot potreben za delovanje foruma.
PREF (8 mesecev) Prikaz YouTube video posnetkov. Registrira edinstven ID, ki ga uporablja Google, da vodi statistiko o tem, kako obiskovalec uporablja videoposnetke YouTube na različnih spletnih mestih.
VISITOR_INFO1_LIVE (179 dni) Prikaz YouTube video posnetkov. Poskuša oceniti pasovno širino uporabnikov na straneh z integriranimi videoposnetki iz spletne strani YouTube.
YSC (do konca vašega obiska strani) Prikaz YouTube video posnetkov. Registrira edinstveni ID, da vodi statistiko o tem, katere videoposnetke iz YouTuba je uporabnik videl.
cookiesDisclosureCount in cookiesDirective (do konca vašega obiska strani) Piškotek hrani podatek o tem, ali je uporabnik izrecno soglašal z uporabo spletnih piškotkov.
tapatalk_redirect (3 mesece) Piškot potreben za delovanje foruma - namestitev aplikacije.
__utma (2 leti) Google Analitika - statistika ogledov spletne strani. Piškotke namesti Google Analytics za spremljanje analitičnih podatkov o obiskih na spletni strani. 
__utmb (30 minut) Google Analitika - statistika ogledov spletne strani. Piškotke namesti Google Analytics za spremljanje analitičnih podatkov o obiskih na spletni strani. 
__utmc (do konca vašega obiska strani) Google Analitika - statistika ogledov spletne strani. Piškotke namesti Google Analytics za spremljanje analitičnih podatkov o obiskih na spletni strani.
__utmt (do konca vašega obiska strani) Google Analitika - statistika ogledov spletne strani. Piškotke namesti Google Analytics za spremljanje analitičnih podatkov o obiskih na spletni strani. 
__utmv (do konca vašega obiska strani) Google Analitika - statistika ogledov spletne strani. Piškotke namesti Google Analytics za spremljanje analitičnih podatkov o obiskih na spletni strani.
__utmz (6 mesecev) Google Analitika - statistika ogledov spletne strani. Piškotke namesti Google Analytics za spremljanje analitičnih podatkov o obiskih na spletni strani. 
DSID (14 dni) Piškotek za različne storitve podjetja Doubleclick.
act (do konca vašega obiska strani) Piškotke namesti Facebook. Potrebujejo se za funkcionalnost deljenja vsebin spletnih strani preko socialnega omrežja Facebook in normalno delovanje Facebook vtičnika.
c_usr (3 mesece) Piškotke namesti Facebook. Potrebujejo se za funkcionalnost deljenja vsebin spletnih strani preko socialnega omrežja Facebook in normalno delovanje Facebook vtičnika.
datr (2 leti) Piškotke namesti Facebook. Potrebujejo se za funkcionalnost deljenja vsebin spletnih strani preko socialnega omrežja Facebook in normalno delovanje Facebook vtičnika.
fr (3 mesece) Piškotke namesti Facebook. Potrebujejo se za funkcionalnost deljenja vsebin spletnih strani preko socialnega omrežja Facebook in normalno delovanje Facebook vtičnika.
pl (3 mesece) Piškotke namesti Facebook. Potrebujejo se za funkcionalnost deljenja vsebin spletnih strani preko socialnega omrežja Facebook in normalno delovanje Facebook vtičnika.
presence (do konca vašega obiska strani) Piškotke namesti Facebook. Potrebujejo se za funkcionalnost deljenja vsebin spletnih strani preko socialnega omrežja Facebook in normalno delovanje Facebook vtičnika.
sb (2 leti) Piškotke namesti Facebook. Potrebujejo se za funkcionalnost deljenja vsebin spletnih strani preko socialnega omrežja Facebook in normalno delovanje Facebook vtičnika.
wd (7 dni) Piškotke namesti Facebook. Potrebujejo se za funkcionalnost deljenja vsebin spletnih strani preko socialnega omrežja Facebook in normalno delovanje Facebook vtičnika.
xs (3 mesece) Piškotke namesti Facebook. Potrebujejo se za funkcionalnost deljenja vsebin spletnih strani preko socialnega omrežja Facebook in normalno delovanje Facebook vtičnika.


Spletni strani postanifit.si in maxxfitnessmag.si (dodatno)

cpsession (do konca vašega obiska strani) Za optimalen prikaz spletne strani in njeno normalno delovanje.
timezone (do konca vašega obiska strani) Za optimalen prikaz spletne strani in njeno normalno delovanje.

Upravljanje piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov, vključno z blokiranjem ali odstranitvijo, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Večina brskalnikov namreč omogoča, da sprejmete samo določeno vrsto piškotov, oziroma vas opozori, če stran želi shraniti določeni piškotek. 

Če želite odstraniti piškotke, ki jih je brskalnik predhodno shranil lahko to storite preko nastavitve brskalnika. Za lažjo odstranitev si preberite navodila za vsak posamezni brskalnik:

Če pri tem potrebujete pomoč, nas lahko kontaktirate in z veseljem vam bomo pomagali.

Kako lahko uveljavite svoje pravice glede zasebnosti?

V vsakem trenutku lahko zahtevate vpogled v zapis o vaših podatkih, popravek, izbris iz baze ali uveljavljate katerokoli od omenjenih pravic.

Če ste prijavljeni na e-novice, ki jih ne želite več prejemati, lahko to storite neposredno v prejetem sporočilu: na dnu vsakega sporočila je povezava na odjavo. Če kliknete nanjo, sporočil ne boste več dobivali.

Pri vseh ostalih pravicah, vprašanjih ali dvomih oziroma če želite uveljavljati katerokoli od svojih pravic, izhajajočih iz Splošne uredbe o varstvu podatkov, vas vljudno vabimo, da izpolnite in pošljete spodnji obrazec.

POVEZAVA DO OBRAZCA ZA UVELJAVLJANJE PRAVIC PO GDPR

Zaradi preprečevanja zlorab in zagotavljanja zanesljive identifikacije bomo lahko od vas zahtevali dodatne podatke. Če vas ne bomo mogli zanesljivo identificirati, lahko ukrepanje tudi zavrnemo. Na vaše zahteve bomo odgovorili v najkrajšem možnem času ali najkasneje v dveh tednih po vašem zahtevku.

Imate tudi pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če menite, da z obdelavo vaših podatkov kršimo Splošno uredbo o varstvu podatkov.